Niklas Orrenius tilldelas Aaron Isaac-priset 2017

Judiska församlingen i Stockholm delar sedan 1989 varje år ut Aaron Isaac-priset till en person som vi anser gjort stora och osjälviska insatser för den svenska judenheten. Priset är uppkallat efter Aaron Isaac som var den förste jude som fick bosätta sig i Sverige utan att behöva konvertera till kristendomen. Det var också Aaron Isaac som grundade vår församling. Bland tidigare pristagare finns bl.a. Göran Persson och Per Ahlmark och priset består av en medalj som delas ut i våra lokaler.

Niklas Orrenius tilldelas Aaron Isaac priset 2017 för sin långa, modiga och mycket framgångsrika journalistiska gärning där han belyst frågor om antisemitism, rasism och främlingsfientlighet på ett mycket föredömligt sätt.

Om oss

Judiska Centralrådet är en sammanslutning av de judiska församlingarna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Nordvästra Skåne.

Adress

Judiska Centralrådet i Sverige 

Sekretariat

Box 7427

103 91 Stockholm

 

E-post: info@jfst.se

Kontakt

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com