top of page

Pressmeddelande: Brev till Polisen och MFF inför fotbollsmatch i Europa League i Malmö

Inför fotbollsmatch i Europa League i Malmö

I mars 2009 möttes Sverige och Israel i Davis Cup i Malmö. Tennismatcherna blev denna gång präglade av våldsamma demonstrationer där antisemitiska slagord och våldshandlingar förekom. Dessa händelser uppmärksammades stort internationellt och kom att allvarligt påverka bilden av Malmö som en stad där antisemitism och våld förekommer.

Inför torsdagens fotbollsmatch mellan MFF och det israeliska laget Bnei Yehuda vill Judiska Centralrådet med dessa rader med styrka uppmana er att med kraft ingripa mot den eller de som gör sig skyldiga till antisemitiska hatbrott i samband med matchen. I sammanhanget vill Judiska Centralrådet erinra om den internationellt vedertagna definitionen av antisemitism (IHRA Working Definition of Antisemitism) där bland annat jämförelsen av Israel med nazism eller påståendet att Israel är en rasistisk stat anges som exempel på antisemitism.

Vänligen, Aron Verständig, Ordförande för Judiska Centralrådet

bottom of page