top of page

Stäng ute nazisterna från Almedalen i år

Judiska Centralrådet och Judiska ungdomsförbundet uppmanar i sin artikel i Aftonbladet polisen att se om det inte finns alternativa platser för extremister att demonstrera. Deras yttrandefrihet är självklar, men den behöver inte tillämpas mitt i Almedalen, bland människor som skulle känna sig hotade av nazisternas budskap. Den 30 maj beslutade polisen att tillåta den nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen att hålla en ”allmän sammankomst” i Visby under tre dagar i början i juli.Mer exakt innebär detta tillstånd en rätt för nazisterna i NMR att under tre dagar basunera ut sitt hat under politikerveckan i Almedalen. Den vecka på året då tusentals människor samlas på Gotland för det som ibland kallas en festival för demokratin.

bottom of page