Stäng ute nazisterna från Almedalen i år

June 2, 2018

Judiska Centralrådet och Judiska ungdomsförbundet  uppmanar i sin artikel i Aftonbladet polisen att se om det inte finns alternativa platser för extremister att demonstrera. Deras yttrandefrihet är självklar, men den behöver inte tillämpas mitt i Almedalen, bland människor som skulle känna sig hotade av nazisternas budskap.  Den 30 maj beslutade polisen att tillåta den nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen att hålla en ”allmän sammankomst” i Visby under tre dagar i början i juli.Mer exakt innebär detta tillstånd en rätt för nazisterna i NMR att under tre dagar basunera ut sitt hat under politikerveckan i Almedalen. Den vecka på året då tusentals människor samlas på Gotland för det som ibland kallas en festival för demokratin.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kontakt
Adress

Judiska Centralrådet i Sverige 

Sekretariat

Box 7427

103 91 Stockholm

 

E-post: info@jfst.se

Judiska Centralrådet är en sammanslutning av de judiska församlingarna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Nordvästra Skåne.

Om oss

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com