top of page

Judiska medborgare måste kunna känna sig säkra i Sverige

Sent igår kväll attackerades synagogan i Göteborg med molotovcocktails samtidigt som det pågick en ungdomsfest inne i församlingshuset. Som tur är kom varken personer eller egendom till skada. Några timmar senare anhöll åklagare tre misstänkta gärningsmän.

Judiska Centralrådet ser givetvis mycket allvarligt på det som inträffat i Göteborg. Centralrådet ser även mycket allvarligt på det faktum att det i fredags förekom antisemitiska slagord vid en demonstration i Malmö. Det borde vara en självklarhet att svenska medborgare av judisk härkomst känner sig säkra och trygga i vårt land. Vi förutsätter att såväl ansvariga politiker som Polismyndigheten tar denna situation på allvar och säkerställer nödvändig bevakning kring judiska institutioner i hela Sverige. Vi uppmanar också ledare inom det civila samhället att ta tydligt avstånd från denna antisemitiska gärning.

bottom of page