Kontakt
Adress

Judiska Centralrådet i Sverige 

Sekretariat

Box 7427

103 91 Stockholm

 

E-post: info@jfst.se

Judiska Centralrådet är en sammanslutning av de judiska församlingarna i Stockholm, Göteborg, Malmö och Nordvästra Skåne.

Om oss

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com

Stäng ute nazisterna från Almedalen i år

June 2, 2018

Judiska Centralrådet och Judiska ungdomsförbundet  uppmanar i sin artikel i Aftonbladet polisen att se om det inte finns alternativa platser för extremister att demonstrera. Deras yttrandefrihet är självklar, men den behöver inte tillämpas mitt i Almedalen, bland människor som skulle känna sig hotade av nazisternas budskap.  Den 30 maj beslutade polisen att tillåta den nazistiska gruppen Nordiska Motståndsrörelsen att hålla en ”allmän sammankomst” i Visby under tre dagar i början i juli.Mer exakt innebär detta tillstånd en rätt för nazisterna i NMR att under tre dagar basunera ut sitt hat under politikerveckan i Almedalen. Den vecka på året då tusentals människor samlas på Gotland för det som ibland kallas en festival för demokratin.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload